Intercom

Een essentieel onderdeel van een zo optimaal mogelijke toegangscontrole is een betrouwbaar intercomsysteem. Als u kiest voor een intercomsysteem heeft u twee keuzes: het audio intercomsysteem of het video intercomsysteem. Het grootste verschil tussen beide soorten intercomsystemen is het kostenplaatje. Een audio intercom is financieel gezien het meest aantrekkelijk, maar met dit systeem kunt u alleen de stem van uw bezoeker controleren. Een intercom met videosysteem biedt daarentegen meer veiligheidsvoordelen, maar levert wel extra kosten en bekabeling op. Het is aan uzelf om te bepalen hoe ver u hierin wilt gaan.

 

Dahua intercomysysteem

 

De nieuwe reeks Dahua deur intercomsystemen kunnen gekoppeld worden aan uw NVR recorder, maar ook kunt u de beelden op de Iphone, IPad, en Android live bekijken. Dit systeem is een van de meest luxe en voorlopende systemen dat op dit moment op de markt te vinden is.

Mogelijkheden
Met de VTH1660CH binnen monitor is het mogelijk een audio en video gesprek te voeren met een persoon die bij een buiten station staat of tussen monitoren onderling. De monitor beschikt over een ingebouwde SD kaart om beelden op te nemen. Het is mogelijk om twee deuren vanaf de monitor te ontgrendelen. Op de monitor kunnen ook de beelden van maximaal 32 Dahua of ONVIF geschikte IP camera's worden bekeken. 

Er kunnen meerdere buiten stations en binnen monitoren worden gecombineerd. De Dahua switch (Dahua VTNS1060A) die in dit systeem moet worden gebruikt beschikt over 6 poorten. Er kan met 1 switch dus een combinatie worden gemaakt van maximaal 6 buiten stations en/of binnen monitoren. 

Het touch screen scherm van de monitor is een capacitief (hard glazen) scherm zoals op moderne smartphones.

 

Video intercom als onderdeel van totaalbeveiliging

Naast een losse video intercom kan het ook verstandig zijn om de beelden van de intercom op te nemen via de opslag van uw camera-installatie. Zodra iemand toegang vraagt door de knop op de intercom in te drukken wordt de opname van uw camera-installatie gestart.

Het uiteindelijke doel van een video intercom is om te zien wie er toegang vraagt en om zo ongewenste bezoekers van gasten te onderscheiden. Ook hier is het

van belang dat uw elektronisch slot welke ontgrendeld wordt door de intercom van goede kwaliteit is en deugdelijk is gemonteerd.

 

 

Dahua modulair systeem

Dahua biedt ook de mogelijkheid om verschillende toegangs- en openingsmogelijkheden in één systeem te bieden. Hiervoor is een modulair systeem ontwikkeld die uit te breiden is naar gelang de wensen van de klant. Met dit systeem is het mogelijk om volledig af te zijn van een sleutelplan, een paslezer te intergreren en een video intercom in één te maken.

 

 

Comelit intercomsysteem

 

Comelit heeft een productlijn genaamd Ikall. Wederom is dit een modulair systeem dat uit te breiden is naar gelang de wensen van de klant. Het voordeel van dit systeem is dat het met een 2 draads bussysteem aan te sluiten is. Dit wil zeggen dat het ombouwen van bestaande systemen gemakkelijk en betrouwbaar te doen is zonder dat er nieuwe kabels gelegd hoeven te worden.