Smart Alarm

Natuurlijk houdt u het liefst ongewenste gasten buiten uw gastvrije verblijf, maar wij bieden, behalve uitstekende alarmsystemen en camera’s, ook nog talloze andere technische mogelijkheden aan waarmee u uw woning,of bedrijf en persoonlijke eigendommen kunt beveiligen.

Een alarmsysteem zorgt ervoor dat ongenode gasten gesignaleerd worden voordat ze schade kunnen aanrichten of uw bedrijf leegplunderen.

Bij een inbraakpoging in uw bedrijf of woning wordt er onmiddellijk alarm geslagen. Dat kan op verschillende manier, met sirenes, flitsers of mistgordijnen, maar ook met een melding naar mobiel of een meldkamer. De meldkamer onderneemt dan snel en gericht actie.

Smart Techniek & Automatisering adviseert u graag over de mogelijkheden die het best bij uw woning of bedrijf passen.

Hoe werkt een alarmsysteem

Het doel van een alarmsysteem is ongewenste bezoekers buiten houden. Dat betekent dat, als er sprake is van een inbraakmelding, deze direct hoorbaar of zichtbaar is. Hoorbaar door middel van sirenes, zichtbaar door flitsers en misschien mistmachines, maar ook zichtbaar voor een meldkamer.

 

Een alarmsysteem kan, naast een centrale eenheid met noodstroomvoorziening, bestaan uit detectoren en alarmgevers zoals hieronder vermeld.

          Detectoren:                                                                      Alarmgevers:

          Rookmelders;                                                                    Flitsers;

          Glasbreukmelder;                                                             Sirene;

          Bewegingsmelder;                                                            Mistmachine;

          Magneetcontacten;

          Trilcontacten;

 

Het alarmsysteem wordt in, of zo dicht mogelijk bij, de meterkast geplaatst.  Er komt een magneetcontact op zowel de entreedeur als de deur van de meterkast. Er kunnen ook magneetcontacten op andere deuren en ramen geplaatst worden. In het gebouw worden, afhankelijk van de grootte van het pand, één of meerdere sirenes geplaatst, eventueel gecombineerd met mistmachines. De buitengevel wordt voorzien van een flitser, zodat medewerkers van de politie snel uw bedrijf of woning kunnen  kunnen vinden.

Het onderhoud van het alarmsysteem

Behalve dat het natuurlijk logisch is dat u met enige regelmaat de werking van uw alarmsysteem laat checken kan ook uw verzekeringsmaatschappij eisen dat u dit minstens één keer per jaar laat doen.

Wanneer u een onderhoudscontract met Smart Techniek & Automatisering heeft afgesloten nemen wij elk jaar contact met u op voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt van uw alarmsysteem. In die onderhoudsbeurt controleren we aan de hand van een controlelijst alle onderdelen, om zo het aantal storingen en nodeloze alarmeringen tot een minimum te beperken. U ontvangt vervolgens een rapport van onze bevindingen.

Uiteraard staan we ook tot uw beschikking als er tussentijds storingen of andere problemen met uw alarmsysteem zijn. U kunt ons het hele jaar door, dag en nacht, bereiken op het doos ons beschikbaar gestelde telefoonnummer. Meestal zullen we u nog op dezelfde dag kunnen helpen.

Daarnaast kunnen wij natuurlijk zorgen voor een aansluiting op de meldkamer en opvolging van alarmen door een alarm opvolgingsdienst. Of als er geen meldkamer gewenst is, kunt u gebruik maken van de gratis MySmartControl app.

 

Een draadloos of bekabeld alarmsysteem

Mocht u willen overgaan tot de aanschaf van een alarmsysteem, dan loopt u onvermijdelijk tegen de vraag op of dit een draadloos of bekabeld alarmsysteem moet zijn.

Wij zetten de voor- en nadelen kort op een rijtje voor u.

 

Voordelen van een bekabeld systeem Nadelen van een bekabeld systeem

Bij een bekabeld alarmsysteem worden alle componenten, zoals sirenes en camera’s via kabels met elkaar verbonden. De kabels komen allemaal samen in een alarmcentrale.

Een bekabeld systeem heeft als voordeel dat het zeer betrouwbaar is. Doordat de signalen via kabels lopen kunnen deze niet geblokkeerd worden door beton en ijzer. Maar ook inbrekers kunnen het alarmsysteem niet middels een stoorzender saboteren. De aanleg van een bekabeld alarmsysteem is goedkoper.

Bij grotere objecten moeten er veel kabels getrokken worden, is dus relatief duurder

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen van een draadloos systeem

Nadelen van een draadloos systeem

Er is geen bedrading nodig, hoeft dus ook niet aangelegd te worden. Er is ook geen breekwerk nodig.

Installatie kost aanzienlijk minder tijd dan een bekabeld systeem.

Het werkt op batterijen, is niet afhankelijk van stroom.

Bij een verhuizing is het alarmsysteem moeiteloos mee te nemen naar een andere locatie.

Het alarmsysteem is gemakkelijk uit te breiden, componenten kunnen snel en gemakkelijk vervangen worden.

Een draadloos systeem is minder betrouwbaar, het storingsgevoeliger.

Batterijen moeten op tijd vervangen worden.

Door ijzer en beton is het signaal niet te garanderen.

 

 

 

Smart Techniek & Automatisering biedt overigens ook de mogelijkheid een alarmsysteem te huren of te leasen. Ook denken wij mee met u als het gaat om een tijdelijke beveiliging van een gebouw of woning in geval van leegstand of nieuwbouw.