Er zijn nogal wat mogelijkheden om een alarmmelding door te geven naar een meldkamer/alarmcentrale. Wij zetten hieronder de meeste mogelijkheden op een rijtje.

 

Analoog/ISDN

Bij traditionele verbindingen zoals analoog/ISDN wordt de lijn vanuit de KPN centrale gevoed. Bij een stroomuitval in uw pand zal de back-up accu in de centrale er voor zorgen dat de inbraak installatie een aantal uren kan doorwerken. De betrouwbaarheid en  kwaliteit van zo’n  lijn is goed. Echter gaat deze lijn binnenkort verdwijnen. Bij veel, met name oudere, centrales is het kostbaar om deze om te bouwen naar de nieuwe standaard: doormelding over IP.


Doormelden over IP.

Doormelden over IP, Internet Protocol, vereist een betrouwbaar netwerk. Dit werkt prima, maar heeft als nadeel dat het ook afhankelijk is van onder andere een goed functionerende provider en sterke tussenschakels (router, hub etc.) Storingen zijn soms moeilijk op te sporen of te verhelpen. We raden u sterk aan voor een back-up mogelijkheid te zorgen en een noodstroomvoorziening.

 

GSM

Doormelding via GSM gebeurt door middel van een GSM omvormer/module. De GSM omvormer zal van het GSM signaal een analoge lijn maken, waarop de inbraak installatie aangesloten kan worden. Hiervoor is wel een simkaart nodig die voldoende bereik heeft op de plaats waar de centrale apparatuur hangt. Wij adviseren u om een sim abonnement te nemen en geen prepaid sim, omdat er dan geen controle is over het beltegoed.

De betrouwbaarheid en kwaliteit van een dergelijke lijn is goed, maar wel sterk afhankelijk van de provider en de locatie.

 

GPRS/SMS

GPRS en SMS werken via het mobiele netwerk, waarbij GPRS een dataverbinding is die alleen naar de meldkamer kan en SMS alleen naar de mobiele telefoon een tekst bericht kan zenden.

De betrouwbaarheid en de kwaliteit van de lijn is goed, maar ook weer sterk afhankelijk van de provider en de locatie.

Wij raden u sterk aan bij ons te informeren welke vorm geschikt is voor uw alarminstallatie.

Alarmcentrale

Voor de aanleg van een goed werkende alarmsysteem zijn de volgende voorwaarden van belang:

1. Het ontwerp en de aanleg van het systeem moet door een deskundige partij

     worden gedaan. De installateur moet BORG of VEB gecertificeerd zijn. Deze moet

     de installatie ook jaarlijks onderhouden.

2. Er moet een risico-inschatting worden gemaakt voor het te beveiligen gebouw.

3. Het alarm moet worden doorgemeld naar een permanent bewaakte meldkamer,

    een zogenaamde Particuliere AlarmCentrale (PAC).

4. De alarmmelding moet worden opgevolgd, dat wil zeggen er moet iemand

    worden ingeschakeld die bij het gebouw gaat kijken of er sprake is van een

    daadwerkelijke inbraak.

 

U kunt als bedrijf of particulier nog zo’n goed alarmsysteem hebben laten installeren,

maar als de opvolging niet goed geregeld is, is uw investering zinloos. Wij kunnen ervoor zorgen dat ook de opvolging in geode handen is.

Een van de alarmcentrales die wij als Smart Techniek & Automatisering kunnen aanbevelen is SMC.  Wie zijn zij?

 

De alarmcentrale Security Monitoring Centre, SMC, draagt zorg voor een professionele aanname, registratie en afhandeling van alle alarmmeldingen. SMC-medewerkers doen dat volgens een protocol dat zij samen met u opstellen. Daarnaast kunt u een beroep op SMC doen voor camerabewaking, alarmopvolging, het beveiligen van uw mobiele objecten en het aansturen van klimaatinstallaties.

De SMC AlarmCentrales zijn uitgerust met de modernste apparatuur. Bovendien heeft SMC een 100% operationele back-up alarmcentrale in Eindhoven.