Smart Camera

Een camerabeveiligingssysteem garandeert u optimale visuele controle van uw eigendommen. Bewakingscamera’s zijn geschikt voor alle soorten terreinen, parkeerplaatsen, woningen en gebouwen en bieden naar keuze overzichtsbeelden of detailbeelden. Daarnaast zijn beveiligingscamera’s geschikt voor de verificatie van alarmmeldingen, zodat uw alarmcentrale en de politie zeker weten dat zij in actie moeten komen.

Camerasystemen hebben niet alleen een registrerende functie, maar ook een preventieve: wie beseft dat hij gefilmd wordt, zal zich minder snel misdragen. Camera's bieden veel mogelijkheden bij toegangscontrole en terreinbewaking. Afhankelijk van uw wensen en behoeftes kunnen wij een compleet beveiligingsconcept voor u ontwerpen, installeren en vervolgens onderhouden. Wij hebben veel ervaring met complexe systemen. U mag van ons een gedegen advies verwachten.

Hoe werkt een beveiligingscamera?

De meest gangbare beveiligingscamera is een IP camera. Dit is een beveiligings- of bewakingscamera die je via het netwerk kan aansluiten. De camera’s zijn geschikt voor zowel privé als zakelijk gebruik. Doordat de camera’s gebruik maken van het netwerk kunnen ze de beelden direct versturen naar je computer of telefoon. Hierdoor is het mogelijk om waar dan ook ter wereld de beelden live te bekijken of te laten beoordelen door beveiligingsservers. De digitale beelden van IP-camera’s zijn vaak van HD-kwaliteit, dus scherper dan analoge beveiligingsbeelden.

 

Bij de installatie van bewakingscamera’s wordt vaak PoE technologie gebruikt, onder andere vanwege het ontbreken van een stopcontact in de onmiddellijke omgeving van de te plaatsen camera. Deze techniek zorgt er voor dat de camera een dataverbinding en stroomverbinding via dezelfde kabel krijgt. Een netwerkkabel bevat acht aders, waarvan er vier worden gebruikt bij een standaard aansluiting. PoE-technologie benut de overige vier aders om stroom door te leveren. Daarbij wordt een specifiek protocol toegepast om te detecteren of er een PoE-toestel is aangesloten en welk vermogen benodigd is. Pas daarna wordt via de kabel de nodige elektrische spanning aangeboden.

 

Een ander type beveiligingscamera is een HDCVI camera. HDCVI staat voor "High Definition Composite Video Interface".
Deze technologie is in staat om video, geluid en data te verzenden via coaxiale kabel. Dit is het type kabel dat vroeger gebruikt werd om camera's mee aan te sluiten. Een groot voordeel dus om hiermee het bestaande bekabelingsnetwerk intact te laten.

 

Maar wat zijn nu verschillen?

Welke camera kies ik?

Een drietal punten waar u op moet letten als u een camera aanschaft

 

  1. Zorg voor een beveiligingscamera met 25 of 30 frames per seconde. Als u harde schijf ruimte wilt besparen kunt u het aantal frames altijd nog softwarematig omlaag zetten.


2. Zorg voor een 5.0 MegaPixel HD lens als u kiest voor een 5 MP IP camera. Kiest u voor een IP camera met een lagere resolutie, dan is een lens van bijvoorbeeld 3.2 of 2.4 MegaPixel ook voldoende.

3. Zorg dat u weet welk merk beeldsensor gebruikt wordt.

 

Starlight technologie. 

Dahua biedt met de Starlight serie een nieuwe kwaliteit aan voor de veeleisende gebruiker. De Starlight camera's kunnen moeiteloos kleuren blijven weergeven bij enkel de straatverlichting zonder dat er enige 'ghosting' optreedt.

Kijk ook op internet bij de Starlight producten om voorbeeldopnames te bekijken van deze prachtige camera. Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar. Zo zijn er bullet camera's en vandaalproof domecamera's welke voorzien zijn van een gemotoriseerde varifocale lens. De camera's zijn uitgerust met de populaire SONY Exmor chipset. De camera's geven een enorm scherp beeld en ook een zeer fraaie en natuurgetrouwe kleurenweergave in het donker.

 

Wat zijn de voordelen van Starlight IP beveiligingscamera's?

- De gemiddelde infra rood bewakingscamera's geeft kleur weer tot 0,01 Lux.

- De nieuwe Starlightcollectie geeft zonder infra rood kleur weer tot 0 .0001 Lux dat is een immens groot verschil.

- Stelt u zich voor dat bij straatverlichting opgenomen wordt in kleur, dit is vanaf nu mogelijk.

Het maakt echt het verschil tussen iemand wel of niet herkenbaar op beeld hebben met minimale belichting  en dat is toch waar beveiligingscamera's voor zijn. De Starlight beveiligingscamera's een nieuwe kwaliteit aan voor de veeleisende gebruiker.

 

 

 

DORI-methode

Een nieuw hulpmiddel bij de aanschaf van een camera(systeem) is de Dori-methode.

Deze methode geeft aan wat u mag verwachten van een bepaalde camera.

Montage

Het plaatsen van een beveiligingscamera is een veel gekozen oplossing om diefstal en inbraken tegen te gaan. Bij de plaatsing voor zowel binnen als buten gelden een paar regels;

-monteer de camera altijd hangend, met de glasbol naar beneden.

-richt het cameraobjectief altijd zijwaarts

-richt het objectief recht op het gezicht

 

Voor buiten: gebruik een montagebeugel en monteer de camera altijd onder een afdakje. Zet de beugel vast met RVS schroeven.

Monteer de camera niet in de volle zon, dit voorkomt oververhitting van de camera.

Hang de camera op een dusdanige hoogte dat vandalen of ongewenste gasten er niet bij kunnen, maar ook niet hoger dan 3 meter

 

De montage van een beveiligingscamera is sterk afhankelijk van de status van een gebouw.

Bij nieuwbouw kan het leidingwerk door een smeervloer of betonvloer geleid worden om vervolgens in de wanden te frezen. Na dat alles gestuct is, is hier niks meer van te zien.

 

Bij bestaande bouw kunnen kabelgoten achter gordijnen worden weggewerkt. Camera’s op een zodanige positie installeren dat ze zo weinig mogelijk zichtbaar zijn en toch maximaal renderen.

Ook het gebruik van een PoE switch kan hierbij erg handig zijn.

 

Bij vervanging dient men zoveel mogelijk gebruik te maken van het al bestaande kabelnetwerk.

Onderhoud

Een door u aangeschaft en door ons geïnstalleerd camerabeveiligingssysteem is weliswaar onderhoudsarm, maar niet geheel onderhoudsvrij.

Het camerasysteem is geplaatst om ongewenste personen te weren of om uw object te beveiligen. Als het camerasysteem goed zijn werk doet, hoeft u slechts zelden de beelden terug te kijken. Toch is uw systeem 24 uur per dag aan het werk en regelmatig aandacht besteden aan het systeem kan geen kwaad.

Bewakingscamera´s hangen in diverse omgevingen met diverse weersomstandigheden.

Tijdens het onderhoud worden de bewakingscamera´s gereinigd en worden de instellingen nagelopen en indien nodig aangepast. Ook de harde schijf in uw recorder wordt nagekeken op correcte werking.

Beeldschermen ,tablets& apps

Smart Techniek & Automatisering maakt onder andere gebruik van de technische snufjes die Dahua levert. Het is natuurlijk prachtig als je goed functionerende beveiligingscamera’s hebt, maar de beelden komen niet alleen bij een alarmcentrale binnen, maar ook in uw bedrijf of woning. Voor een bedrijf of woning is het prettig als u weet met wie u te maken heeft als er iemand voor de deur staat en er ook nog mee kunt communiceren via een intercom. Die mogelijkheid biedt Dahua, in de vorm van de De Dahua VTH1660CH

De Dahua VTH1660CH is een 10.2 inch binnen monitor met een glazen touchscreen kleurenscherm voor gebruik in combinatie met het Dahua IP intercom systeem.