Beveiligen volgens de eisen van de verzekeraar: Smart Techniek regelde het

‘Rick en z’n collega’s gingen elke dag om 17.00 uur met de stofzuiger door de winkel om alles zo netjes mogelijk achter te laten’ 

Begin 2023 namen Dennis van der Linden en zijn vader Alex een fietsenzaak in Lexmond over en maakten er een Bike Totaal winkel van. Als nieuwe eigenaren stonden ze voor de uitdaging om hun pand volgens strenge en heel specifieke normen te beveiligen, een opdracht die ze van de verzekeraar kregen na de overname. 

Dennis: “Gezien de waardevolle collectie (elektrische) fietsen in ons pand en de ligging aan een erg rustige parkeerplaats, was het van groot belang om een betrouwbare partner te vinden die niet alleen deskundig is op het gebied van beveiligingsoplossingen, maar die ook onze financiële belangen begreep. Als we de richtlijnen van de verzekeraar volgens de letter hadden gevolgd, dan hadden we beter een nieuw pand neer kunnen zetten! In dit opzicht bleek Smart Techniek, met Rick als onze adviseur, de perfecte match te zijn.” 

“Rick heeft ons vanaf het allereerste begin bijgestaan. Hij gaf niet alleen deskundig advies over de benodigde beveiligingsmaatregelen, maar hield ook rekening met ons budget. Zijn proactieve aanpak ging verder dan wat van een conventionele beveiligingsadviseur wordt verwacht, omdat hij zelf het initiatief nam om te overleggen met de verzekeraar. Diverse alternatieven werden door hem uitgewerkt en besproken, met als eindresultaat een officieel akkoord van onze verzekeraar over de voorgestelde beveiligingsmaatregelen. Onze winkel is nu prima beveiligd én goed verzekerd.” 

   

Wat Dennis en Alex vooral opviel tijdens het gehele proces was niet alleen de professionaliteit van Rick, maar ook de wijze waarop het team van Smart Techniek te werk ging. Terwijl de winkel open was, zorgden zij voor een discrete uitvoering van de beveiligingsmaatregelen, zonder verstoring van de normale gang van zaken. Op de maandagen dat de winkel dicht was werden de grote werkzaamheden aan toegangsdeuren uitgevoerd zodat niemand daar last van had. En zelfs met een kilometer aan bekabeling en ruim 40 beveiligingscomponenten valt het voor de klant niet op dat er werkzaamheden zijn verricht. Dennis: “Smart Techniek toonde echt respect voor onze bedrijfsvoering en klantenservice. Ze hebben hier anderhalve week gewerkt aan de beveiliging terwijl de winkel gewoon open was en we hebben er geen minuut last van gehad.”  

Nu, met de beveiligingsmaatregelen op hun plaats, hebben Dennis en Alex het volste vertrouwen in de bescherming van hun waardevolle voorraad fietsen. De samenwerking met Smart Techniek heeft niet alleen gezorgd voor een veilige werkomgeving, maar ook voor gemoedsrust.