Buscamper Nederland vernieuwt showroom

‘Deze mensen zijn te vertrouwen’

Ralph Ramdhani, directeur van Buscamper Nederland, windt er geen doekjes om: de samenwerking met Smart Techniek is hem en zijn collega’s buitengewoon goed bevallen. Toen Ralph in 2020 eigenaar werd van Buscamper in Culemborg, besloot hij tot een drastische verbouwing, voornamelijk gedreven door de te kleine werkplaats en showroom. Hierdoor kon hij de grote collectie nieuwe en gebruikte buscampers beter tot hun recht laten komen. Het resulteerde in een grote, moderne showroom in meerdere hallen, ontworpen door het jonge talentvolle architectenduo Doka Concepts. In de nieuwe showroom staat de customer experience centraal: Bij binnenkomst valt de kreet ‘Hallo vrijheid’ meteen op en door onder andere grote muurprints van bergen en diverse andere prachtige plekken op aarde krijgt de klant het gevoel dat zijn reis bij binnenkomst al van start is gegaan.  

   

Smart Techniek werd ingehuurd voor alle electra-en beveiligingswerkzaamheden: van het aanleggen van verlichting, bekabeling, sleutelkluizen en overige beveiliging tot het uitrollen en inregelen van het datanetwerk.

Ralph: “Na een moeilijk offertegesprek met een concurrerende, grote speler uit de markt, waarin alles van A tot Z dichtgetimmerd moest worden, was het gesprek met Andre van Smart Techniek een verademing. Smart Techniek begreep heel goed dat we samen op zouden moeten trekken omdat er gaandeweg de verbouwing wellicht nog veranderende inzichten zouden komen. Ze hebben ons gedurende de hele verbouwing top geadviseerd en naast ons gestaan. Deelname aan ontwerpvergaderingen voor de werkelijke verbouwing bijvoorbeeld vonden ze heel gewoon, maar dat vond ik dan weer heel bijzonder en handig.”

Van alle werkzaamheden die Smart Techniek voor Buscamper verricht heeft, springt voor de bezoeker vooral de prettige ledverlichting in het oog. Naast de grote led-verlichte ringen, die als een soort spotlights op de campers gericht staan, en de reguliere ledverlichting in alle hallen en kantoorruimtes, zijn vooral de enorme hoeveelheid witte rijstpapieren bollen van diverse afmetingen erg indrukwekkend om te zien. Bovendien geven de bollen, door de manier van ophangen, de bezoeker onbewust een looprichting mee.

Ralph: “Wat me vooral is bijgebleven van onze samenwerking met Smart Techniek is het wederzijds vertrouwen dat we in elkaar hebben. Dat geeft heel veel rust, je hoeft elkaar niet de hele tijd te checken. Ook waren we enorm te spreken over de monteurs van Smart Techniek: hele prettige, beleefde collega’s met verstand van zaken die goed in het team pasten. Na het werk werd er altijd, zonder te vragen netjes opgeruimd en dat vonden we ook heel fijn. Als ik mezelf zo hoor dan lijkt het wel een liefdesverhaal, haha. Maar dat is het misschien ook wel een beetje.”

Buscamper Nederland verkoopt en verhuurt buscampers van diverse merken waaronder  Pössl, Globecar en Adria Buscampers. Ook heeft Buscamper een eigen werkplaats voor het onderhoud van de campers. De showroom vind je aan de Pascalweg 24 in Culemborg.