Modellen camera's

We krijgen nogal eens de vraag wat het verschil is tussen deze twee bewakingscamera’s en in welke situatie je voor welke camera moet kiezen.

Het verschil tussen een bullet en een dome bewakingscamera is hoofdzakelijk de behuizing.

Een dome camera is geplaatst achter een bolle kap gemaakt van slagvast kunststof. Dit heeft als groot voordeel dat de bewakingscamera moeilijker te saboteren is.

                                                

De bullet camera is veelal groter en is altijd voorzien van een muurbeugel. Deze camera is gemakkelijker en flexibeler uit te richten (hij heeft een grotere draaicirkel van de montagebeugel. Daarnaast is de bullet camera veelal voorzien van sterkere infrarood leds voor een nog beter nachtzicht.

Kies voor een Dome bewakingscamera als:

De camera op een maximale hoogte van 2.6 meter gemonteerd moet worden, op deze hoogte is het eenvoudiger de camera te saboteren en een vandaal-proof dome camera helpt dit tegen te gaan. U een groter gebied wilt bewaken, de dome bewakingscamera heeft een bredere kijkhoek en kan dus meer dichterbij opnemen. Lees meer over de kijkhoeken van dome camera’s hier.. U een mooiere afwerking onder bijvoorbeeld uw plafond of een dakgoot wilt.

 

De Dahua Starlight camera's zijn in staat om hoge kwaliteit gekleurde beelden weer te geven bij omstandigheden van minimale verlichting. Dit kan al vanaf een verlichtingsniveau van 0,002 lux (kleur). De camera beschikt daarnaast over True WDR (120dB) en geeft beelden met een kwaliteit van 2MP.

 

De Dahua PTZ Domes bieden 30X optische zoom Day / Night-lens, de camera biedt meer details over uitgestrekte gebieden. Uniek aan deze camera is dat hij 20 graden door zijn horizontale as kan draaien, waardoor ook in de ingezoomde stand de PTZ nog omhoog kan draaien om de optimale beelden te geven. Deze starlight camera beschikt over slimme tracking, hetgeen de camera in staat stelt om elke geleidelijk bewegend object op te sporen en te volgen. Smart Anti-mist en EIS (Electronic Image Stabilization) worden verder gebruikt om de beeldkwaliteit in uitdagende omstandigheden te verbeteren. De Starlight Smart PTZ opent nieuwe mogelijkheden voor de 24-uurs cameratoezicht en is de algemene kwaliteit van de camera door de IFSEC Safety & Fire Excellence Awards erkend als een finalist in de catagorie "CCTV Camera Equipment of the Year".

 

Een andere mogelijkheid is een geheime camera. Om vermoedens van vernieling, diefstal of ongewenst gedrag hard te kunnen maken wordt dit type camera regelmatig ingezet.

Afbeeldingsresultaat voor dahua pinhole